Houstičky z kvásku i droždí

Ingredience na houstičky z kvásku i droždí

  • 400 g pšeničné hladké mouky
  • 250 g vody (vlažné)
  • 50 g rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
  • 1 čajová lžička hnědého cukr
  • 1 čajová lžička himalájské soli
  • 25 g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného droždí (7-10g) nebo 1 lžíce kvásku

 

Postup - houstičky z kvásku i droždí

 
Všechny suroviny smícháme a hnětačem vypracujeme těsto. Není nutné mít posh robota, stačí obyčejný ruční šlehač s háky na hnětení těsta. Jde to poměrně snadno.
 
Těsto rozdělíme na 10 přibližně stejných kousků, každý z nich pak na další 3, ze kterých vždy vyválíme prameny a upleteme "copánek". Troubu necháme předehřát na 230°C. Houstičky mezitím necháme nakynout přímo na plechu pokrytém pečicím papírem. Pečeme-li z droždí, necháme nakynout cca 15 minut, používáme-li kvásek, necháme vykynout cca 2-3 x déle (podle citu, síly kvasu a teploty v kuchyni). Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení