- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 250 g másla
- 1 kelímek bílého jogurtu
Štrůdl/závin z jogurtového těsta - postup
Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme v pokojové teplotě povolit. Ideálně rukama zapracujeme mouku a jogurt. Pořádně propracujeme. Následně vyválíme plát, na který klademe náplň, zavineme a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C dozlatova. Délka pečení závisí na volbě a množství náplně, proto raději hlídáme.
Tipy na náplň štrůdlu
- Jablečný štrůdl: jablka, rozinky, vlašské ořechy
- Tvarohový štrůdl: tvaroh, nastrouhaná kůra z bio citronu, cukr
- Slaný tofu štrůdl: tofu, rajčata, paprika, rajčatová passata
- Slaný špenátový štrůdl: špenát, česnek, cibule, sýr
- Štrůdl se šunkou a sýrem: šunka, sýr, koření, rajatová passata