Jednoduchý štrůdl aka závin z jogurtového těsta

Co budeme potřebovat na těsto na štrůdl

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 1 kelímek bílého jogurtu

Štrůdl/závin z jogurtového těsta - postup

Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme v pokojové teplotě povolit. Ideálně rukama zapracujeme mouku a jogurt. Pořádně propracujeme. Následně vyválíme plát, na který klademe náplň, zavineme a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C dozlatova. Délka pečení závisí na volbě a množství náplně, proto raději hlídáme. 
 

Tipy na náplň štrůdlu

  • Jablečný štrůdl: jablka, rozinky, vlašské ořechy
  • Tvarohový štrůdl: tvaroh, nastrouhaná kůra z bio citronu, cukr
  • Slaný tofu štrůdl: tofu, rajčata, paprika, rajčatová passata
  • Slaný špenátový štrůdl: špenát, česnek, cibule, sýr
  • Štrůdl se šunkou a sýrem: šunka, sýr, koření, rajatová passata

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení