Pozvánka - Minidesítka pro ranou péči

V rámci Craft Brněnský půlmaraton | desítka 2020 se v sobotu 15. 8. 2020 od 16 hodin na brněnském Velodromu běží taky Minidesítka pro Ranou péči.
 
Raná péče, resp. v našem případě Středisko rané péče - podočka Brno, je organizace, která nám začala pomáhat hned pár týdnů po narození Davida. Poskytuje podporu, u nás hlavně v oblasti stimulace zbytků zraku a rehabilitací, ale taky propojuje lidi s podobnými problémy, pomáhá rodičům zorientovat se v příslušné byrokracii (a že jí není málo) a vůbec jsou úplně boží.
 
K nám domů každý měsíc chodí skvělá poradkyně a zraková instruktorka Katka, která Davidovi ve 3 měsících dělala také tzv. funkční vyšetření zraku, abychom věděli, jestli a případně jaké světelné hračky mu máme ukazovat. Snažíme se tím na tom jednom očku zachovat aspoň světlocit, který má, a aby zraková dráha zcela nezakrněla, což je pro něj hodně důležité. Pokaždé mu taky několik hraček či pomůcek donese na půjčení a regulérně je to člověk, který nám poskytuje úplně největší psychickou podporu.
To všechno pro rodiny postižených dětí dělá Raná péče bezplatně, ale samozřejmě to něco stojí.
 
Pokud byste se chtěli zapojit do tohoto charitativního běhu, přijďte, my tam budem. Je to symbolicky dlouhé a obejít se to dá i s kočárem. Pokud chcete běžet normální délku tratě nebo naopak neběžet vůbec, můžete si koupit i "virtuálního běžce":
 
 
a bude za vás s námi běžet balónek s vašim jménem. Přispějeme tak na nákup nového auta pro cesty do rodin. Naše rána péče se totiž zdaleka nestará jenom o děti v Brně, ale v celém Jihomoravském kraji, na Vysočině a Zlínském kraji.
 
Přes Darujme.cz se dá přispívat i dlouhodobě, já mám třeba trvalý příkaz. I když se to od samotných rodin asi nepředpokládá, když se nám Davídek narodil, měla jsem celkem potřebu přesměrovat svůj trvalý příkaz na podporu útulku pro opuštěné kočky na něco, co mi od té chvíle přišlo smysluplnější (kočkomilové prominou).